Image by Patrick Fore

Poëzie wedstrijden
Hier vind je externe poëzie wedstrijden waar je natuurlijk aan kan deelnemen! Veel succes...

OPEN OPROEP Kluger Hans #43 HUID

Ontmoet het schrijftalent van morgen nog voor je buurman ervan hoort. Kluger Hans is een literair boorplatform voor opkomend en onbekend talent, in woord én beeld. Onze collectie proza, poëzie en essay komt in een papieren jasje, waarin tekst, vormgeving en beeldende kunst elkaar versterken. Bekijk zeker hun website: www.klugerhans.org

Tweemaal per jaar lanceren ze een thematische open oproep voor hun nieuwe nummer. Die vormt zowel een startpunt als vrijgeleide. Laat je inspireren, kruip in je pen, en stuur de tekst naar de redactie. En weet: de oproep dient als brandstof, niet als keurslijf.

Voel je je goed in je vel? Wil je je geliefde met huid en haar verslinden? Heb je al een dikke huid ontwikkeld door het leven?

Stuur hen je zachtste woorden of teksten vol eelt voor Kluger Hans #43.

Deadline:

19 augustus 2022

Prijs:

Publicatie in Kluger Hans #43

 

Meer info:

Voor extra info en inzenden, bezoek de website van Kluger Hans:

www.klugerhans.org/inzenden/

huid kluger hans.jpg

Poëziewedstrijd - Stad Harelbeke

Wanneer woorden verbazen 

je liefelijk omarmen 

leegtes vullen, 

dan weet je dat er gedichten groeien.  

Voor iedereen die de gedichten voelt borrelen.

Hoe werkt het?

Elke deelnemer kan tot drie gedichten, geschreven in de Nederlandse taal, inzenden. Je kiest zelf het onderwerp of thema waarover wordt geschreven. 

De prijsuitreiking gaat door tijdens de Dag van het Woord op zaterdag 4 februari 2023 om 10.00 uur in Harelbeke.

Deadline:

6 november 2022

Prijs:

De jury zal enkel onuitgegeven en/of niet eerder bekroonde gedichten lauweren. 
Jury: Lies Van Gasse, Maarten Inghels en Philip Hoorne

De gedichten van de laureaten worden gepubliceerd in een bundel. Daarnaast krijgen de laureaten van de poëziewedstrijd een geldprijs die varieert van € 75 tot € 1000. Er is ook een aanmoedigingsprijs van € 50 euro voor de beste inzending van wie in 2022 geen 16 jaar wordt.

 

Meer info:

Meer informatie, het inzendingsformulier en het reglement kan je terugvinden op volgende website: 

www.cchetspoor.be/poeziewedstrijd

Poëziewedstrijd banner.jpg

ROB DE VOS-PRIJS 2022

Stichting Literatuursite Meander heeft als doel literatuur onder de aandacht te brengen van een breed publiek, gebruikmakend van de mogelijkheden van internet. Meander richt zich daarbij primair op poëzie, en vormt van oudsher een podium voor (aankomende) dichters en publiceert beschouwingen (recensies, analyses) over Nederlandstalige poëzie.

 

De Meander Dichtersprijs is ter ere van de geestelijke vader van Meander, Rob de Vos (20 mei 1955 – 2 april 2018) in 2019 omgedoopt tot de Rob de Vos-prijs. Op deze manier willen ze zijn werk levend houden en houden we de traditie van de dichtwedstrijd in ere.

Tot en met 30 september 2022 mag iedere deelnemer één gedicht inzenden, geïnspireerd op het thema. Dit jaar is het thema twee illustraties van kunstwerken. Iedere deelnemer is vrij om dit zelf in te vullen.

Deadline:

30 september 2022

Prijs:

1e prijs – De Rob de Vos-trofee en € 100,- plus publicatie.
2e prijs – Boekenbon € 50,- met publicatie.
3e prijs – Boekenbon € 25,- met publicatie.

 

Meer info:

Bekijk de kunstwerken op de website. Ook extra info en het reglement kan je hier terugvinden. www.meandermagazine.nl/2022/04/rob-de-vos-prijs-2022/

rob de vos.jpg